18 Kasım 2009 Çarşamba

YENİ BMW 5 SERİSİ

2009’da Audi A 6 facelift piyasaya sürüldü, geçen ay ise Mercedes yeni E serisi. Gözler şimdi Bmw 5 serisinde. Mercedes E serisi, gerçekten çok başarılı. Bakalım 5 serisi neler yapabilecek. Bunu zaman gösterecek.
2010’un Mart-Nisan ayı gibi piyasaya çıkması beklenen yeni 5 serisinin ağır kamuflajlarla test edilen halinin bilgisayar programları ile hazırlanan resimleri bunlar. Bu resimler yeni 5 serisi hakkında bize biraz fikir veriyor. Aracın önü, AB’nin getirdiği yeni yaya koruma yasasına uygun olarak daha eğimli bir hale getirilmiş ve farlar şu anki kadar kenarlara uzanmıyor. Buna rağmen farlar ön kısmın en etkileyici yeri olarak göze çarpıyor. Bmw tarafından yayınlanan resmi silüet ise aşağıdadır.
E60 5 serisinin dış tasarımında tasarım şefi Chris Bangle öncü oldu. Göründüğü gibi yeni 5 serisinde karakteristik çift böbrekli ızgarası ve BMW’nin hafifçe yuvarlatılmış tasarımı göze çarpıyor. BMW, yeni 5 serisinde “Efficient Dynamics” uygulamasını yani “performanstan ödün vermeden de tasarruflu olunabilir” sloganına uygun hareket etmiş. Frenleme gücünden elektrik üretme, kırmızı ışıkta beklerken motoru stop etme, radyatör ızgarasının gerektiği durumlarda kapatılma gibi teknolojik yenilikleri yeni 5 serisinde görebiliriz.


Yeni BMW 5 serisinde yer alacak benzinli motorlar:
523i 2.5-litre
530i 3.0-litre
540i 3.0-litre çift turbo
550i 4.4-litre V8 çift turbo
Yeni BMW 5 serisinde yer alacak dizel motorlar
520d 2.0-litre 4 silindir turbo
530d 3.0-litre turbo
535d 3.0-litre çift turbo
M versiyon
M5 4.4-litre V8 çift turbo

5 Serisi piyasaya çıktığında, detaylı bilgilerini sizlerle paylaşacağız.

Kaynaklar: www.traraba.com, www.ozturkler.com, www.bmwturkiye.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder