29 Ekim 2009 Perşembe

Hoşgeldin Fluence !



Fluence… Renault’un yeni amiral gemisi…

Renault’un beklenen aracı Kasım’da satışa çıkıyor. Türkiye için ayrı bir önem taşıyan Fluence, Bursa’da üretilip 80 ülkeye ihraç edilecek. Fluence’nin hedefi 2009 eylül sonu itibariyle 146 bin 650 adet satış adetini yakalayan Renault Megane’ın rekorunu kırmak. Renault, bu model üretilmesi için 110 milyon avroluk yatırım yapmış olup, tedarikçi ve Renault fabrikası olarak düşünüldüğünde, bu yatırım birçok insana istihdam sağlamış bulunuyor.
Ayrıca Fluence’nin elektrikli modeli de Türkiye’de üretilecek olup, ilk olarak 29 Mart 2012’de yollarda olucak.
Yeni Fluence yenilik açısından sınıfında lider olmaya aday. Esnek kaporta sistemine sahip olacak olan Fluence, çift bölgeli elektronik klima, eller serbest kart sistemi, Carminat Tom Tom navigasyon sistemi, 8 hoparlörlü 3D ses sistemi ve direksiyondan kumandalı Bluetooth Sistemi gibi üst sınıf özelliklerini standart ya da ekonomik opsiyonlar ile tüketiciye sunacak.
Megane sedan 2'nin yerini alacak olan Fluence, bu araca göre 12 cm uzadı, 3 cm genişledi. Bu rakamlarla rakipleri olan Honda Civic'ten 6, Toyota Corolla'dan da 5 cm uzun olacak. Araç, şimdilik 1.6 lt benzinli ve 1.5 litrelik iki farklı dizel motor seçeneğiyle üretilecek. İleride 2.0 lt benzinli motorlara da sahip olacak.
Renault Fluence’nin satış fiyatı ise 37 bin 900 ile 47 bin 450 TL arasında değişecek. Oyak Renault genel müdürü Tarık Tunalıoğlu yaptığı açıklamada, üretim hedeflerinin bu yıl 10.000 adet, yeni ihraç pazarlarıyla beraber 2010 yılında 100.000 adet olduğunu belirtti.

Çekici tasarımı ve özellikleri ile Bursalı Fluence, sınıfında lider olmaya geliyor…

Kaynak: Sabah, Milliyet, Habertürk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder